Gå til indhold

Visum til Estland

Danskere statsborgere samt personer med visse typer dansk opholdstilladelse kan frit indrejse og opholde sig i Estland i en kortere periode.

Estland er med i Schengen-samarbejdet. Det betyder, at grænsekontrollen mellem Estland og øvrige Schengen-lande, herunder Danmark, er bortfaldet.

Indehavere af visse typer dansk opholdstilladelse vil således frit kunne indrejse i Estland som del af Schengen-området og opholde sig der i op til 90 dage. Det samme gælder personer, der har fået udstedt et dansk Schengen-visum.

Følgende typer tilladelser accepteres:

  • EF/EØ–opholdskort type A, B, K og L
  • Opholdskort type C, D, E, F, G, H og J
  • Visumstickers (isat pas) type B, C, D, E, F, H og S (I kombination med sticker E eller F)

Selvom der ikke er grænsekontrol ved rejser internt i Schengen-området, er det meget vigtigt, at rejsende medbringer pas eller ID-kort for at kunne påvise retten til fri bevægelighed. Flyrejsende vil også skulle bruge legimitationen for at kunne blive tjekket ind.

Vær opmærksom på at børn fyldt 7 år i henhold til de estiske regler skal have foto i deres rejsedokument. Det betyder i praksis, at sådanne børn ikke kan være skrevet ind i forældres (danske) pas.

For god ordens skyld gøres opmærksom på at Estlands deltagelse i Schengen-samarbejdet ikke ændrer noget omkring danskeres mulighed for at tage længerevarende eller arbejdsrelateret ophold i Estland.

Yderligere oplysninger kan fås hos de estiske immigrationsmyndigheder eller på Estlands ambassade i København.

Folk, der ikke i medfør af ovenstående kvalificerer sig til visumfri indrejse i Estland, bør i god tid forud for rejsen kontakte den estiske ambassade i København.