Gå til indhold

Visum, pas og køretøjer

Danskere skal ikke have visum for indrejse i Estland, men passet skal - selvom Estland er med i Schengen - medbringes.

Danske statsborgere skal ikke have visum til Estland og kan opholde sig som turister i landet i op til 90 dage.

Danske statsborgere, der ønsker at rejse til Estland med deres børn, skal være opmærksomme på, at de estiske regler kræver, at børn der er fyldt syv år skal være i besiddelse af billede i deres rejsedokument. Det betyder i praksis, at sådanne børn - for ikke at risikere at blive nægtet indrejse - skal have deres eget pas. Dette gælder også efter Estlands indtræden i Schengen-samarbejdet.

Hvis man rejser til Estland i egen bil, bus, lastvogn eller med motorcykel skal man - foruden gyldigt pas - huske følgende dokumenter:

  • køretøjets originale registreringsattest 
  • det grønne forsikringsbevis 
  • kørekort

De estiske myndigheder accepterer ikke fotokopi af registreringsattester. Glemmer man således de originale dokumenter, kan man risikere problemer i f.eks. en politikontrol.

Om kørsel i Estland generelt kan ambassaden opfordre til at man udviser forsigtighed og kører "defensivt". Ambassaden opfordrer til, at man overholder fartgrænser og undgår at køre under nogen form for påvirkning af alkohol og lignende. Man bør aldrig efterlade vigtige dokumenter eller værdigenstande synligt i bilen.

Yderligere oplysninger kan evt. fås på Estlands ambassade i København og/eller i det estiske udenrigsministerium.