Gå til indhold

Kulturorganisationer

Kulturforbindelserne mellem Danmark og Estland blev genetableret og institutionaliseret med etableringen af Det Danske Kulturinstitut i Tallinn i 1990. Siden 1990 er antallet af kulturelle kontakter mellem Estland og Danmark vokset stødt. Disse kulturforbindelser er blevet yderligere institutionaliserede igennem stiftelse og aktiviteter af flere kulturorganisationer i begge lande.

Organisationer i Estland

Estisk-Dansk Selskab (Eesti-Taani Selts)
Estisk-Dansk Selskab blev stiftet i september 1991 med det formål til at stimulere de kulturelle og personlige kontakter mellem Estland og Danmark, men også at skabe kontakter på uddannelsesområdet og mellem virksomheder.
Kontakt: Silvi Teesalu, Anneli Pärlin
E-mail: [email protected] 
Tlf.: +372 50 58 699

Foreningen Baltisk Bro Saaremaa (Balti Sild)
Foreningen Baltisk Bro blev stiftet i 1990 på Bornholm og etablerede tre år senere sine selvejende afdelinger Baltisk Bro Saaremaa i Estland og Baltisk Bro Kretinga i Litauen. Baltisk Bro udvikler kendskabet og forståelsen mellem Danmark og de baltiske lande gennem støtte til ungdomsudveksling, kulturelle, sociale og uddannelsesmæssige områder.
Kontakt: Jaanika Tiitson 
Email: [email protected]

Dansk Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen 
(Taani Kultuuri Instituut Eestis, Lätis ja Leedus)
Det Danske Kulturinstitut er en uafhængig selvejende institution, som koordinerer kulturel udveksling mellem Danmark og udlandet via sine udenlandske kontorer.
Det Danske Kulturinstituts kontor i Riga:
Mūkusalas ielā 5
Riga, LV-1048
Letland
E-mail: [email protected]
Tel: +371 67288221

Dansk-estiske handelskammer (DECC)
DECCs forgænger - Dansk-Estiske Erhvervsklub (Danish-Estonian Business Club, DEBC) blev etableret i 1996 som et uformelt forum for danske forretningsfolk i Estland. I 2007 blev navnet ændret til Dansk-estiske handelskammer.
Handelskammeret fungerer med det formål, at fremme forretningsforbindelserne mellem Danmark og Estland og organiserer faglige og selskabelige aktiviteter
www.decc.ee  

Organisationer i Danmark

Dansk-Estisk Selskab
Dansk-Estisk Selskab arbejder for at skabe tættere forbindelser mellem Danmark og Estland på kulturelle, humanitære og erhvervsmæssige områder.
Formand: Ulrich Holstein-Holsteinborg
E-mail: [email protected]  
Tlf.: +4555459005

Estisk Hjem (Eesti Kodu)
Den Estiske Forening Eesti Kodu (Estisk Hjem) blev stiftet i 1922 og genetableret i 1948. Foreningen har til formål at samle udlandsestere og bevare det estiske sprog og kultur i Danmark. EK organiserer flere traditionelle arrangementer i løbet af året, hvor både medlemmer og alle interesserede er velkomne.
Formand: Mae Veskis Hove
E-mail: [email protected]  
Tlf.: +4538798836

Den estiske kirke (Eesti Kirik) i København
Den estiske kirke (Eesti Kirik) i København er medlem af evangelsk-lutersk kirke EELK Syd-Sveriges menighed siden 1953. Der holdes traditionelt 3-4 årlige gudstjenester på estisk.
Kontaktperson: Sille Helk
E-mail: [email protected]  
Tel: +4531225288