Gå til indhold

velkommen til danske ambassade i tallinn!

Når danske soldater er i Estland, et af Europas mest dynamiske og innovative lande, som led i NATO's fremskudte tilstedeværelse, er det et naturligt skridt i en lang historie af dansk engagement hos vore baltiske naboer, og ikke mindst i Estland.

Danmark og Estland har en helt særlig historie sammen, som du kan læse mere om her på vores hjemmeside. I 1991 var Danmark (og Island) f.eks. de første i verden til at genoprette de diplomatiske forbindelser med det nye selvstændige Estland i forbindelse med Sovjetunionens opløsning.

Jeg glæder mig sammen med mine dygtige kolleger på ambassaden over at arbejde for Danmark i Estland. Politisk, kulturelt og handelsmæssigt. Vi ønsker at styrke samarbejdet med Estland inden for rammerne af EU, NATO og den nordisk-baltiske kreds af lande. Dette gør vi blandt andet gennem tætte kontakter i det estiske samfund og ved at fremme besøgsaktivitet fra Danmark på alle niveauer.

Danmarks ikoniske ambassade, tegnet af Lundgaard & Tranberg, blev opført i 1998 og ligger med en storslået udsigt til den gamle by (Danskernes By = Taani-linn), hvor Dannebrog ifølge legenden faldt ned fra himlen den 15. juni 1219.

Interesserede danskere og danske virksomheder er velkomne til at besøge os og til at kontakte os for at høre om de gode muligheder for at benytte ambassadens faciliteter.

På gensyn i Estland!

Kristina Miskowiak Beckvard CV