Spring til indhold

Ambassaden uddelte prisen til unges innovationskonkurrence

21.12.2018  16:13
Onsdag, den 5. december, 2018 i Mektory i Tallinn blev der uddelt nationale priser og præmier til vinderne og deres vejledere i konkurrence for unge opfindere. Den danske ambassade uddelte også sin særlige præmie.
Konkurrencen, som blev organiseret af Estonian Research Council, har til formål at udvikle unge menneskers kreativitet og innovative tankegang, samt guide eleverne til at anerkende problemerne omkring dem og at søge løsninger til disse. Konkurrencen var inddelt i tre niveauer: fra 1. til 4. klasse, herfra forventedes fantasifulde idéer, fra 5. til 9. klasse, her regnede man med tekniske løsninger, mens 10. til 12. klasse skulle levere realistisk opnåelige idéer.

Den danske ambassadens særlige præmie, uddelt ved ambassadøren Kristina Miskowiak Beckvard, gik til Otto Seppel for hans "Clever Windshield".

Mere information om den nationale estiske innovationskonkurrence for elever (på engelsk) og dette års vindere (på estisk) kan findes på hjemmesiden for det estiske Forskningsråd, hvor der også er billeder fra arrangementet fra Forskningsråds Facebook-side.

leiutaja1

leiutaja2

Estonian Research Council laver aktiviteter, der hjælper med at generere interesse blandt unge inden for områder som videnskab, teknologi, matematik og anlæg. Nationale konkurrencer for skoleelever er blevet organiseret siden 2008. Hvert år udvælges de bedste idéer til en collageudstilling, som sendes rundt på skoler i hele landet.