Spring til indhold

Nordisk Kulturuge kommer til Ida-Viru amt

21.09.2016  08:37
Nordisk Kulturuge, der løber fra 19.-24. september 2016 vil fremvise nye nordiske film, moderne musik og kunstsmykker. Der vil også være udstillinger, og et cirkus der rejser rundt til skolerne.

Ugen bliver arrangeret af Nordisk Ministerråds kontor i Estland i samarbejde med de nordiske ambassader.
Et af målene for dette års kulturuge er, at bidrage til efterårets kulturelle liv i Ida-Viru området. "Nordisk Kulturuge er næsten stor nok til at blive kaldt en festival, og vores mål med det er at berige det kulturelle liv i Ida-Viru området og, at fremvise vores kultur fra de nordlige naboer," forklarede Christer Haglund, direktør for Nordic Ministerrådets kontor i Estland. "Det er et særdeles passende tidspunkt at gøre det, da vores kontor fejrer sit 25 års jubilæum. Vi ønsker også, at genskabe en delt nordlig dimension mellem Estland og de mennesker, der bor her, og de nordiske lande. Kultur er overalt - vi deler det alle - og vi ønsker oplevelsen af nordiske kulturelle begivenheder skal deles, at bringe folk sammen og inspirerer dem."

Nordic_Week

Programmet omfatter koncerter i Jõhvi og Narva ved Niillas Holmberg (en af de vigtigste nutidige samiske musikere) og Roope Mäenpää; de gratis filmforevisninger bliver holdt i begge byer; den unikke oplevelse at skolebørn i området vil blive undervist i form af L'Avventura cirkus fra Finland; pop-up-forestillinger med islandske smykkekunstner Katrín Olina Pétursdóttir i Narva, Jõhvi og Kohtla-Nõmme, som også vil har gæsteperformers; og underholdende og uddannelsesmæssige udstillinger om livet og kunsten i de nordiske lande i de største byer i området.

Se det fulde program (på estisk) på hjemmesiden for Nordisk Ministerråds kontor i Estland.


Info:
Jevgeni Timoštšuk
Project manager of Nordic Culture Week
Nordic Council of Ministers’ Office in Estonia
jevgeni@norden.ee / +372 51 58 904