Spring til indhold

De danske soldater fra NATOs fremskudte styrke i Estland er vendt hjem

22.01.2019  15:00
De danske soldater der bidrog til NATO’s fremskudte styrke i Baltikum i Estland, er vendt hjem til Danmark.

Under en ceremoni i Tapa den 18. januar, 2019, overdrog det danske kontingent ansvaret til de nyankommne belgiske tropper. Til stede var den estiske premierminister, Jüri Ratas, næstkommanderende for det estiske forsvar, major general Indrek Sirel, og den danske ambassadør, Kristina Miskowiak Beckvard, samt repræsentanter for de tilstedeværende landes forsvarsstyrker.

"De danske frivillige kæmpede side om side med os under uafhængighedskrigen i 1919, og jeres service i NATO’s eFP er endnu et betydeligt bidrag til sikkerheden i Estland og resten af Europa," – udtalte Premierminister Jüri Ratas, der takkede de danske soldater for deres bidrag.
Ambassadør, Kristina Miskowiak Beckvard, takkede den estiske premierminister for en den enestående velkomst, de danske soldater har fået i Estland.

Få dage tidligere, den 15. januar 2019 i Tapa, uddelte den estiske forsvarsminister, Jüri Luik og Indrek Sirel medaljer "Forsvaret for NATO" til det danske kontingent for deres deltagelse i internationale militære operationer. I sin tale udtrykte forsvarsministeren forhåbning om at de estiske træningsfaciliteter levede op til de danske soldaters forventninger, samt at danskerne havde opnået en forståelse for det estiske terræn og dets indbyggere. Ambassadør Kristina Miskowiak Beckvard var tilstede ved ceremonien og takkede soldaterne personligt for deres fremragende indsats.

Det danske kontinent var i Tapa fra januar 2018 til januar 2019 med to grupper af omkring 200 soldater, der hver var i Estland i seks måneder. Et mindre stabsbidrag vil være repræsenteret i Estland i 2019.

Find mere fotos fra den 15. januar her of fra den 18. januar her 

15Jan2019
Forsvarsminister Jüri Luik (15. januar 2019)

18Jan2019
Premierminister Jüri Ratas (18. januar 2019)
(Fotos: mil.ee)