Spring til indhold

Republikken Estlands 100 år blev fejret med koncerter af Christian IV Vokalensemble

22.01.2018  18:21
For at markere begyndelsen af Estlands hundredår opførte Christian IV Vokalensemble to koncerter i Estland den 18.-19. januar 2018. Danmarks Ambassade og Det Danske Kulturinstitut for Estland, Letland og Litauen var glade for at kunne begynde året på så festlig vis.

Programmet for koncerterne, med titlen "Musik til glæde og frihed", i Kuressaare Slot og Tallinn Domkirke blev inspireret af Reformationstiden og Luthers tanker - symboliserende ideer om frihed og uafhængighed, der står centralt for Republikken Estland. Det omfattede stykker af Michael Praetorius, Mogens Pedersøn, Mikkel Andreassen, Arvo Pärt og Ēriks Ešenvalds.

Christian IV Vokalensemble er opkaldt efter den musikglade konge i Danmark (1588-1648), der besøgte øen Saaremaa (Øsel) i 1597. Ensemblet blev grundlagt i 2005 af dirigent og cembalist Ruben Munk og forener otte professionelle sangere fra Danmark, Norge og Sverige. Deres repertoire omfatter renæssance (1425-1625) a cappella musik samt flere nutidige værker.

Koncerterne blev støttet af Statens Kunstfond og Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.

C4Kuressaare2
I Kuressaare Slot.

C4Tallinn0
I Tallinn Domkirke.

C4Tallinn5
Ambassadøren lykønskede de estiske tilhørere og Republikken Estland med de 100 år.

C4Tallinn14
Christian IV Vokalensemble

C4Tallinn19
Ensemblet sammen med ærkebiskoppen, Urmas Viilma, og hans hustru, samt den danske ambassadør Kristina Miskowiak Beckvard og direktøren for Det Danske Kulturinstitut, Simon Drewsen Holmberg.