Spring til indhold

Nordic Week introducerede fester og traditioner

20.12.2019  15:58
Den 11.-17. november 2019 i Ida-Virumaa startede den nordiske uge med fokus på festligheder og traditioner, der løfter stemningen og varmer de nordiske folks hjerter.

Arrangementet, der fandt sted for femte gang, omfattede film, sauna og madlavningsaftener samt udstillinger og tematiske møder.

Nordisk Ministerråd og de nordiske ambassader fortsatte deres årlige tradition og bragte Nordens værdier og kultur nærmere befolkningen i Ida-Virumaa. ”Temaet for den nordiske uge er ”Nordic Celebration”. I løbet af ugen vil vi fortælle historier fra norden, introducere fester og beslægtede traditioner. Hvis du vil vide, hvad en rigtig nordisk fest er, hvad de forskellige juletraditioner er og hvordan den norske mad smager, skal du bestemt deltage i den nordiske uge,” sagde Jevgeni Timoštšuk, projektleder for den nordiske uge, da vi introducerede arrangementet.

Også i år blev flere nordiske film vist, en bilsauna blev opvarmet ved bredden af Narva-floden, og mad blev serveret til et madlavningsevent. I biblioteket kunne de små lytte til uddrag fra bogen "Pipi Langstrømpe" og deltage i workshops, og de voksne kunne lære om Karen Blixens værker og se filmen "Babettes gæstebud". På en diskussionsaften introducerede de nordiske ambassadører deres landes fejring og festtraditioner.

Alle arrangementerne i den nordiske uge kan findes på Nordisk Ministerråds hjemmeside og på Nordic Week Facebook.

Nordic Week blev arrangeret af Nordisk Ministerråds kontor i Estland i samarbejde med partnere: De nordiske ambassader i Estland, Finsk Institut, University of Tartu Narva College, Narva Apollo Cinema Astri, Narva Central Library, Citrus Project, Estonian Language House i Narva, Vaba Lava Narva og café Muna.