Spring til indhold

Vinderne af Hans Christian Andersen kunstkonkurrence annonceret

15.06.2020  21:07
Den 10. juni 2020 blev vinderne af kunstkonkurrencen "Papercuts" baseret på Hans Christian Andersens eventyr annonceret.

Konkurrencen, arrangeret af det danske kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen i samarbejde med den danske ambassade i Tallinn, fandt sted 5.-31. maj.

H.C. Andersens eventyr har gennem årene inspireret mange kunstværker. Kunstkonkurrencen "Papercuts" inviterede 7-15 år gamle skolebørn til at give en visuel fortolkning af et af den verdensberømte danske forfatters eventyr.
 
Juryen valgte de bedste blandt 161 kreative værker modtaget i to aldersgrupper, og vinderne var Suzanna (10 år) med collagen "Tommelise mødet prinsen" og Kerttu-Liis (15 år) med tegningen "Prinsessen på ærten". De to vindere modtager begge en cykel fra det danske firma Kildemoes.

I den yngre aldersgruppe (7-11 år) besluttede juryen at give Emma (7 år gammel) andenpladsen for arbejdet "Den lille havfrue", og tredjepladsen gik til Lenna (10 år) for akvarellen "Vilde svaner og den grimme ælling". I den ældre aldersgruppe (12-15 år) blev Natalis (14 år) "Tommelise" valgt til andenpladsen. og Miias (14 år) "Tommelise" til tredjepladsen.

Medlemmerne af juryen var estiske kunstnere, illustratører Heiki Ernits, Anni Mäger og Kertu Sillaste, den danske kunstner Mormor og den danske ambassadør i Estland Kristina Miskowiak Beckvard og Simon Holmberg, direktør for det danske kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen.

Læs mere her http://www.dki.lv/kunstikonkurss/ og se alle kreative værker her https://www.dki.lv/papercuts-competition-estonia/.  

Suzanna
Suzanna (10 år)

Kerttu-Liis
Kerttu-Liis (15 år)