Spring til indhold

Dansk Kulturinstitut markerer 30 år siden åbningen af kontoret i Baltikum

27.10.2020  15:56
Dansk Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen fejrer 30 år siden åbningen af kontorerne i Riga, Tallinn og Vilnius i løbet af 1990-1991.

I året 2020 er det tredive år siden, at Dansk Kulturinstitut åbnede filialer i Estland, Letland og Litauen og begyndte sit arbejde med kulturudvekslinger og projekter, der skaber gensidig værdi og inspiration. Dette åbnede et vindue mod Vesten og styrkede den internationale dialog mellem Danmark og Baltikum. I øjeblikket eksisterer der et kontor i Riga, der udfører kulturelle aktiviteter i alle tre baltiske stater.

Kontoret i Riga blev åbnet den 18. august 1990 af Rikke Helms, som dernæst ansatte direktørerne for kontoret i Tallinn, Silvi Teesalu, og kontoret i Vilnius, Audra Sabaliuskiéne. Kontorerne blev åbnet henholdsvis den 1. november 1990 i Tallinn og senere i 1991 i Vilnius. Læs interviewet med Silvi Teesalu fra 2015, hvor hun beskriver instituttets tidlige dage i Estland og Baltikum: http://kes-kus.ee/esimene-valiskultuuriesindus-tuli-taanist/

For at fejre jubilæet organiserer instituttet et ambitiøst musikuddannelsesprojekt for børn og unge - "Harmonic Voices". Jubilæumsbegivenheden, som fandt sted den 26. oktober, startede med danske og baltiske musikskoleforestillinger og officielle taler. Se hele arrangementet her: https://www.facebook.com/dki.lv/videos/638319080184051/

Projektet fortsætter med en række udvekslingsrejser, hvor de danske og baltiske unge musikstuderende og musikuddannelsesfagfolk får mulighed for at udveksle ideer og erfaringer samt lære af hinanden for, at styrke musikuddannelsen i alle fire lande. Formålet med projektet er, at skabe en platform for læring, inspiration og gensidig hjælp til at skabe nye fremtidige muligheder for unge.
Skolerne, der deltager i både jubilæumsbegivenheden såvel som udvekslingsrejser, er: Riga Cathedral Choir School (LV), Tallinn Music High School (EE), Vilnius korsangskole „Liepaitės“ (LT), Gladsaxe Music School (DK), Aalborg Kulturskole (DK).

Følg instituttets hjemmeside og Facebookside for mere information.
Harmonic Voices - poster