Spring til indhold

Sikkerhedspolitisk besøg: Dansk Folketingsdelegation besøger Estland

05.03.2015  09:26
Medlemmer af Folketingets Forsvarsudvalg og NATOs Parlamentariske Forsamling besøger Estland den 4.–6. marts 2015.

Folketingets Forsvarsudvalg og de danske medlemmer af NATOs Parlamentariske Forsamling besøger den 4.–6. marts 2015 Estland i forbindelse med en rundrejse i alle baltiske lande.
Baggrunden for besøget er et dansk ønske om at mødes med repræsentanter for den estiske stat og væbnede styrker, for blandt andet at diskutere den forandrede sikkerhedssituation i Baltikum.

Onsdag den 4. marts byder den danske ambassadør i Estland, Søren Kelstrup, delegationen velkommen i Tartu. Torsdag den 5. marts starter med et besøg ved Baltic Defence College, som faciliteter uddannelse af officerer. Herefter venter et besøg hos det estiske Forsvarsministerier i Tallinn. Fredag den 6. marts besøger delegationen Ämari Air Base, hvorfra NATO-allierede udfører Baltic Air Police-missionen. Dagen afsluttes ved et besøg på NATO Cyber Security Centre of Excellency, hvis primære forskningsfelt omhandler opretholdelsen af elektronisk sikkerhed, samt et besøg på hos regeringens Stenbock House, hvor politikerne skal præsenteres for offentlige digitale løsninger.
Hermed afslutter besøget i Estland delegationens rundrejse i de baltiske lande.