Spring til indhold

Den danske flagdag blev fejret med soldater og civile i Tapa

21.06.2018  15:45
Det danske kontingent i Tapa tog initiativ til at fejre det fremragende samarbejde mellem Danmark og Estland, 100 års jubilæet for Republikken Estland og 799 års jubilæet for det dansk flag, Dannebrog, med koncerter og barbecue den 15. juni på valdemarsdag .

Ved en gratis offentlig tilgængelig fest på Ivaste stadion var Getter Jaani og Liis Lemsalu samt de danske stjerner Shaka Loveless og Brandon Beal at finde på scenen. I tillæg spillede Hussar trompeterne, og senere på eftermiddagen faldt Dannebrog ned fra himlen med hjælp af en faldskærmssoldat.

Tidligere forsvarsministre Margus Tsahkna (EE) og Søren Gade (DK) tog del i festlighederne og bidrog med taler fra scenen. Festen åbnede kl. 12, og der blev fremvist militære køretøjer og førstehjælpsudstyr. Det var muligt at deltage i diverse spil og få lagt ansigtsmaling af soldaterne. Maden blev tilberedt på grill af soldaterne og drikkevarerne blev udskænket af Viru Õlu (Harboe) i deres telte.

Ca. 200 soldater fra det danske kontingent startede deres mission i Tapa i januar 2018 og er en del af den estiske 1. infanteribrigade i den britisk-ledede eFP Battle Group. En ny gruppe af danske soldater vil ankomme i juli.

Valdemarsdag fejres den 15. juni, fordi Dannebrog - ifølge legenden - den 15. juni 1219 faldt ned fra himlen til kong Valdemar II i Estland.
Festen i Tapa blev arrangeret af det danske kontingent i samarbejde med den danske ambassade og Tapa kommune.

Se flere fotos her og video her.

150618Tapa2

150618Tapa1