Spring til indhold

Udenrigsminister Jeppe Kofod besøger Estland

10.09.2020  21:41
Udenrigsminister Jeppe Kofod besøgte Estland den 7.-9. september 2020. Estland har i øjeblikket koordineringsrollen i den nordisk-baltiske gruppe, NB8, og udenrigsminister Urmas Reinsalu havde inviteret alle sine kolleger til Tallinn.

Udenrigsminister Jeppe Kofod havde to travle dage. Ministeren havde også et bilateralt møde med sin kollega Urmas Reinsalu. Estiske-danske bilaterale forbindelser og regionalt samarbejde, EU-spørgsmål, energi, situationen i Hviderusland, transatlantisk samarbejde og andre aktuelle forhold blev drøftet.

9_09_20-1

Udenrigsminister Jeppe Kofod åbnede den grønne energikonference "Vedvarende energi i min baggård #YIMBY" på miljødagen for Eesti Energia, arrangeret i samarbejde med den danske ambassade i Tallinn. Åbningen blev foretaget sammen med lederen af bestyrelsen for Eesti Energia Hando Sutter og Estlands miljøminister Rene Kokk, og den blev modereret af Tarmo Soomere, præsident for Estlands Videnskabsakademi.

8_09_20-1
Udenringsminister Jeppe Kofod

Vicepræsident i Ørsted, Ulrik Stridbæk delte erfaringerne fra Danmarks største energiselskab med hensyn til vindkraft, offshore energi og inddragelse af lokalsamfundet.

Samtidig blev udstillingen Green Together lanceret på arrangementets lokaler, som er af det danske udenrigsministerium og State of Green. En UM verdenspremiere i Tallinn. Udstillingen vil blive brugt af ambassader over hele verden til at fremme grønne løsninger i dialog med Danmark.

8_09_20-3
Ambassadør Kristina Miskowiak Beckvard, Jeppe Kofod, Hando Sutter, Rene Kokk

Udenrigsminister Jeppe Kofods program omfattede også et besøg på militærbasen i Tapa, hvor han takkede de 200 danske soldater for deres utrættelige indsats for at opretholde sikkerheden i vores region inden for rammerne af NATO's forbedrede fremadgående tilstedeværelse.

8_09_20-5

Derudover havde udenrigsministeren muligheden for at gå gennem den danske kongens have og den danske Dronningens rosenhave, sidstnævnte med 800 roser som blev  plantet sidste år for at fejre Dannebrog 800 års jubilæum. Personalet på ambassaden i Tallinn nød at møde udenrigsministeren og hans delegation fra ministeriet i ambassadens gårdhave.

8_09_20-2