Spring til indhold

Velkommen til de 200 nye soldater

13.07.2020  15:50
Ambassadøren Kristina Miskowiak Beckvard kunne byde velkommen til den nye øverste chef for de danske soldater i Estland, oberstløjtnant Thomas Fogh, og 200 danske soldater fra Vidar Kompagniet, Gardehusarregimentet i Estland, 8. Juli 2020.

Som omtalt i pressen: Ved en formel ceremoni holdt på den estiske militær base i Tapa overrakte Armadillo kompagniet, Den Kongelige Livgarde ansvaret til Vidar Kompagniet.

”Jeg er meget tilfreds med tiden her i Estland. Selvom den globale pandemi kom med sine begrænsninger, var vi i stand til at udføre de nødvendige opgaver på træningsområdet: Vi lærte at træne under vinterforhold i et bebygget område og i skoven” udtaler oberstløjtnant Tommy Kjær, chef for de hjemrejsende soldater, i en pressemeddelelse.

Næsten en tredjedel af tropperne fra Vidar kompagniet, som skal gøre tjeneste i Estland, var der også i 2018. ”Jeg var delingsfører på det tidspunkt. Jeg levede i den samme kaserne, sov på det samme etage og mit kontor var på den anden side af gangen. At komme til Estland er, som at komme hjem.” udtaler kaptajn Jakob Vester, deputy commander fra Vidar Kompagniet

I nordisk mytologi har Vidar, søn af Odin, som hovedopgave at forberede til Ragnarok, kampen om verdens ende. ”Vores kompagni træner også for at være klar til ragnarok. Så hvis nødvendigt, vil vi være klar til at afværge verdens undergang” siger kaptajn Jakob Vester.

Vidar Kompagniet er bevæbnet med CV90 infanterikampkøretøjer (IFVs). De har også adgang til forsvarets nye pansrede mandskabsvogne Piranha 5 og den danske enhed består af næsten 200 soldater. Totalt er der mere end 1000 udsendte fra henholdsvis Storbritannien og Danmark, der gør tjeneste i bataljonskampgruppen ved Tapa.

Bataljonskampgruppen i Estland er britisk ledet, hvor Danmark og Frankrig er bidragende lande. Den første bataljonskampgruppe ankom til Tapa i april 2017.

Billeder: Ambassaden og Estlands forsvar. 

TALLINN, Jul 08, BNS

https://www.postimees.ee/…/tapal-vahetus-taani-kontingendi-…

https://mil.ee/uudis…/tapal-vahetus-taani-kontingendi-uksus/