Spring til indhold

Rail Baltica er på sporet!

06.04.2017  10:22
Den 729 km lange jernebane, som skal forbinde Baltikum med resten af Europa, er endelig kommet formelt på sporet!
Jernbanen kommer til at gå fra Estland og Tallinn i Nord, igennem Riga i Letland og videre til grænsen mellem Litauen og Polen via Kaunas/Vilnius. Formålet er at forbedre infrastrukturen og i en direkte linje at forbinde Baltikum til Centraleuropa. Projektet forventes at koste 4 milliarder Euro, og EU dækker op til 85 % af omkostningerne. Strækningen forventes at åbne i 2025 og vil blive videreført til Warszawa i 2030.

Nye forretningsmuligheder

De tre landes fælles Rail Baltica projekt-organisation afholder et GLOBAL FORUM den 24.-25. april 2017 i Riga, og det vil være et startskud for de mange kommende byggeprojekter. I denne forbindelse arrangerer de danske ambassader i Riga, Tallinn og Vilnius en studietur for dansk erhvervsliv. Studieturen er målrettet de virksomheder, som kunne have interesse for de kommende infrastrukturprojekter, og som er interesserede i at møde og netværke med centrale beslutningstagere. Her vil man også kunne lære mere om indkøbspolitikken, tidsplaner og planlægning af de enkelte dele af projektet mm.

Turen starter i Letland i Riga den 25. april i forbindelse med GLOBAL FORUM og det efterfølgende ”Supplier’s Day”. Næste stop er Tallinn den 26. april i Estland, og turen slutter den 27. april i Vilnius i Litauen. Undervejs vil de danske virksomheder få muligheden for at præsentere sig selv og deres løsninger/produkter samt besigtige vigtige projektområder.

Gå ikke glip af studieturen, som vil kunne målrettes til den enkelte deltagers ønsker. Der er tale om det største infrastrukturprojekt i Baltikum i de seneste mange årtier!

Se nærmere omkring turen i ambassadernes oplæg her.

Rail Baltica