Spring til indhold

Dansk grundlovsdag blev markeret i Estland

15.06.2020  20:18
Den 5. juni 2020 blev grundovsdag fejret i Tallinn og Tapa.

Grundlovsdag blev i år markeret med stil med en koncert i Udenrigsministeriet. Vi lyttede med og nød også koncerten på ambassaden. Se koncertoptagelsen her.

I Tapa blev der uddelt tjenestemedaljer til de danske og britiske soldater af generalsekretæren for det estiske forsvarsministerium, Kristjan Prikk. Cirka 200 danske soldater, der har tjent i NATO Battlegroup Estonia i den 1. infanteribrigade inden for rammerne af den forstærkede fremskudte tilstedeværelse (eFP), er ved at afslutte deres 6-måneders udsendelse. Uddelingen af tjenestemedaljer er en taknemmelighed vist fra estisk side som en anerkendelse af soldaternes eksemplariske indsats og eneståede samarbejde i kampgruppen.

Ambassadør Kristina Miskowiak Beckvard talte til den danske kontingent ved medaljeparaden og ved en barbecue, der blev afholdt inde i lejren (inde for at respektere den estiske COVID-19-politik), og ambassadøren understregede sammenhængen mellem demokrati, frihed og sikkerhed.

Flere fotos fra medaljeparaden kan ses på det estiske forsvarsministeriums hjemmeside: https://kaitseministeerium.ee/da/news/danish-soldiers-tapa-awarded-medals

5June20
Oberstløjtnant Tommy Kjær takker forsvarschef MG Martin Herem.

5Jun20_2
Ambassadøren talte om Grundlovens betydning for demokrati, frihed og sikkerhed.

5June20_3
Den estiske popstjerne Liis Lemsalu under koncerten.

5June20_4
Den britiske Senior National Representative Paul Clayton deltog i den danske grundlovsdag sammen med sine britiske tropper.