Spring til indhold

Dansk-Estisk Selskab fejrede 25 års jubilæum

09.10.2015  11:50
Dansk Estisk Selskabs 25 års jubilæum fejredes den 3. oktober 2015 med en konference på Christiansborg.

Dansk-Estisk Selskab blev stiftet i september 1990 med henblik på at understøtte og fremme initiativer, som bidrager til venskab og samarbejde mellem Danmark og Estland.

I Fællessalen på Christiansborg under Dansk Estisk-Selskabs 25 års jubilæumsarrangement den 3. oktober 2015, diskuterede næsten 100 deltagere historien og fremtiden for Dansk-Estiske forhold.
Konferencen indledtes med en velkomst af kulturminister Bertel Haarder og formanden for Dansk-Estisk Selskab, grev Ulrich Holstein-Holsteinborg.

Estisk udenrigsminister Marina Kaljurand takkede Danmark og medlemmerne af Dansk-Estisk Selskab for dansk støtte til genetableringen af Estland som stat efter uafhængigheden i 1991 - og før da. Herefter blev der holdt taler af Rikke Helms, tidl. direktør for det danske kulturinstitut i Riga og i Skt. Petersborg, brigadegeneral Michael H. Clemmesen, Estlands ambassadør i Danmark Märt Volmer, Danmarks ambassadør i Estland Søren Kelstrup og Forsvarsakademiets associate professor Peter Viggo Jakobsen. Ud over dette var der hilsner fra primusmotoren for dansk kultur i Estland, Silvi Teesalu, samt fra Norsk-Estisk Forening ved tidligere formand Else-Jannike Kuum

Læs mere om arrangementet http://www.danskestiskselskab.org/afh-akt

Dansk-Estisk Selskab 25
Foto: Dansk-Estisk SelskabSeneste nyt

    Se alle