Spring til indhold

Virksomhedsbesøg og seminar om fjernvarme bragt sammen estiske og danske virksomheder

07.03.2018  18:48
Den Kongelige Danske Ambassade i Tallinn afholdte i samarbejde med Estlands Kraft- og Varmeforening seminaret "Teknologi og innovative løsninger i fjernvarmesektoren" den 2. marts 2018 i ambassaden.

Seminaret havde til formål at give et overblik over den seneste udvikling og kortlægning af mulighederne inden for fjernvarmesektoren i Estland.
Deltagerne blev hilst velkommen af den ambassaderåd David Schjerlund, Estlands Kraft- og Varmeforenings direktør Andrus Pirso og bestyrelsesformand Andres Veske.

Flere gæstetalere lavede præsentationer om de vigtigste aspekter af fjernvarmeudvikling i både Estland og Danmark. Nuværende og fremtidige udviklinger i fjernvarmesektoren i Estland blev introduceret af Rein Vaks fra det estiske økonomi- og kommunikationsministerium. Jaanika Lilienberg fra Estlands miljøinvesteringscenter lavede et overblik over støtteprogrammerne for fjernvarme i Estland. Jakob Lau Pedersen der arbejder for HOFOR i Danmark, talte om det danske fjernvarmemarked og dets regler.

Fire erfarne danske virksomheder deltog også i seminaret og introducerede deres state-of-art løsninger og ekspertise inden for fjernvarme til estiske modparter. Disse fire danske virksomheder var: Linka Energy, verdens førende udvikler af biomasseanlæg; ATHCO-Engineering med speciale i røggasvarmeåbningssystemer; LOGSTOR, den førende leverandør af præisolerede rørsystemer til energieffektive transporter af væsker og gasser; og Energi- og Klimaakademiet, som giver uddannelse til private og offentlige virksomheder inden for energi og klima.

En dag før seminaret havde danske virksomheder en stor mulighed for at besøge to største estiske energi- og varmeselskaber Utilitas og Enefit Green. Seminaret og besøg på stedet gav en stor netværksmulighed for både danske og estiske kolleger, der arbejder inden for fjernvarmesektoren.

Den danske ambassade håber oprigtigt, at begivenheden bidrager til det yderligere succesrige samarbejde mellem Estland og Danmark i fjernvarmesektoren.


DistrictHeating1
David Schjerlund

DistrictHeating2
Utilitas

DistrictHeating3
Enefit Green