Spring til indhold

Forskellige aspekter af integration blev drøftet på international konference i Tallinn

07.12.2016  15:35
Den 29.-30. november 2016 fandt den internationale konference "Integration udfordringer i en radikaliserede verden" sted i Tallinn.

Konferencens oplægsholdere var blandt andet eksperter fra Canada, Storbritannien, Rusland, Tyskland, Danmark, Sverige, Finland og Estland. De behandlede forskellige emner, herunder radikalisering og forebyggelse, kulturel mangfoldighed, inklusion og mangfoldighed på arbejdsmarkedet, samt den rolle civilsamfundet og uddannelsessystemet spiller i at skabe et miljø, der understøtter kulturel mangfoldighed i samfundet.

I panelet om inddragelse af civilsamfundet blev de danske erfaringer beskrevet af Mads Nygaard fra Venligboerne, en frivillig organisation, der samler lokale folk og flygtninge. Ideen, der startede som en lille Facebook-gruppe i slutningen af 2014 hjælper tilkommende asylansøgere med at møde danskere på en afslappet og enkelt måde. Nu er der over 100 grupper i Danmark med over 100.000 medlemmer. Det at lære dansk kommer naturligt gennem mødet med folk i netværker og gennem dette har mange flygtninge fundet arbejde, skolegang eller et sted at bo, yderligere integreret og blevet en del af det danske samfund.

Konferencen var arrangeret af the Integration and Migration Foundation Our People (MISA) og støttet af den estiske kulturministerium, samt partnere som British Council, Den Kongelige Norske Ambassade, Den Kongelige Danske Ambassade, Tallinn University og andre. Konferencen var rettet mod integrationseksperter, politiske beslutningstagere, forskere, medlemmer af civilsamfundet, virksomhedsejere og repræsentanter for internationale organisationer.

Læs mere om konferencen her.

Mads_Nygaard
Mads Nygaard (Foto: Katrine Pedersen)Seneste nyt

    Se alle