Spring til indhold

Tallinn Bicycle Week inviterede til workshop om cykelleg

06.07.2017  09:42
Cykel- og bykulturfestivalen Tallinn Bicycle Week arrangerede den 2. juni 2017 cykelleg workshop, der blev gennemført af dansk bevægelseskonsulent Balder Brøndsted.

Workshoppen var åben for alle, der arbejder med børn og opfordrer dem til at bevæge sig, og børnene ventede på at spille spillene sammen med workshopdeltagerene.

Cykelleg er udviklet af Cyklistforbundet og støtter udviklingen af børnenes bevægelser og kommunikationsevner. I samarbejde med børneudviklingsspecialister arrangeres flere velkendte børnelege, der passer til deltagere på cykle. Når de leger, lærer børn at holde balancen, vurdere afstande og hastighed, de træner deres fornemmelse for rum og retning og øver at manøvrere på cykel. Samtidig lærer de at cykle med lethed.

At opdrage en ny generation af unge cyklister ved hjælp af cykellege er i Danmark et vigtig skridt til at få flere til at bruge cyklen som deres foretrukne transportmiddel. En af hovedårsagerne til den stærke cykelkultur i Danmark er, at børn lære at cykle i en tidlig alder.

Udover at gennemføre workshoppen gav Balder Brøndsted en præsentation om cykelspil på konferencen afholdt at Estonian City Cyclists' Union den 1. juni.

Tallinn Bicycle Week, der blev afholdt for syvende gang, er skabt for netop at introducere og udvikle cykelkulturen og øge bevidstheden om cykeltrafik.

Flere billeder af workshoppen kan findes i galleriet og links med mere information om cykelspil kan findes på arrangementets Facebookside her. Se også Balder Brøndsteds interview i Õpetajate Leht (Teachers Newspaper) her (på estisk).

cycling games