Spring til indhold

Danske og estiske gartneriers erfaringer deles pa Visionskonference

01.11.2016  15:17
Estonian Horticultural Association i samarbejde med den danske ambassade afholdte den tredje visionskonference for Estonian Horticultural Association den 27. oktober 2016.

Emnet for konferencen, der samlede omkring 140 mennesker fra gartnerisektoren i Tallinn Zoo Environmental Education Centre var "Estland som en topspiller i EU’s gartnerier - hvordan når vi dette mål?" Ruve Šank, leder af ”Foreign Relations Department” i ministeriet for landdistrikter, var moderator på arrangementet.

Publikum blev mødt af Raivo Külasepp, administrerende direktør for Estonian Horticultural Association, og ambassadør af Danmark Søren Kelstrup. Præsentationerne startede med overblik over foreningens aktiviteter der blev givet af Raivo Külasepp og Illar Lemetti, Secretary General i ministeriet for landdistrikter, som indførte de medhørende i den nuværende situation for gartnerier i Estland.

aiandusS
Ambassadør Søren Kelstrup

Et estisk eksempel på hvordan man skaber ekstra værdi ved æbleproduktion kom fra Jaanihanso Cider House ejer Alvar Roosimaa der over en årrække har haft en voksende produktion og produceret forskellige sorter mange gange.

Konferencen fortsatte med workshops med danske specialister. Eksempelvis Egeby Frugtplantage ejer Henning H. Jensen, der fortalte om de udfordringer og muligheder for dyrkning af æbler og pærer der er i Danmark. Per Boisen Andersen, direktør i sekretariatet for Danske Havecentre introducerede foreningen og diskuterede fremtiden for havecentre. Hans oplevelser i 20 års grøntsags dyrkning blev delt af Steen Aarup med nogle tilføjede info om gødning fra sin nuværende stilling som rådgiver i Yara Danmark.

aiandusH
Henning H. Jensen

Efter workshopsne fulgte et overblik over den aktuelle situation i den danske gartnerisektor af Torben Lippert, sekretariatschef i Dansk Gartneri. Titlen på konferencen afspejler, at på trods af nogle udfordringer i gartnerierne i Danmark så er missionen absolut mulig.

Dagen sluttede med et foredrag af Indrek Tustit, fysioterapeut Estonaian Athletic Association, om, hvordan en iværksætter på samme måde, som en atlet bør tage sig af sit helbred.

Se mere fotos her.Seneste nyt

    Se alle