Spring til indhold

Underlig humor og alvorlige spørgsmål – Nordisk filmuge i Ida-Viru amt

09.10.2015  15:19
Nordisk filmuge finder sted i Ida-Viru amt den 8.-16. oktober 2015.

Unik atmosfære, jordbunden realisme og særegen humor er de karakteristika, der er fælles for de nordiske film. Nordisk filmproduktion er kunen brøkdel af den fra Hollywood eller andre film producenter, men den erklart anderledes.
Nordisk filmuge i Ida-Viru amt i oktober vil byde på et blik ind i hvert af de nordiske lande. Et godt overblik over forskellige film vil blive præsenteret lige fra historiske dramaer til komedier. Derudover vil der være film for børn.

Ugen afsluttes med en konference om, hvordan film kan bidrage til udviklingen af en region. Konferencen finder sted i Jõhvi Koncertsal den 16. oktober 2015.

Nordisk Film uge vil blive lanceret med filmen "Kon-Tiki" (2012), der tager publikum på eventyr medden norske opdagelsesrejsende Thor Heyerdahl. Filmen var blandt de fem nominerede til Oscar som bedste udenlandske film i 2013. "The Fencer" ("Vehkleja", 2015), også i programmet for filmugen, er den finske kandidat til Oscaren for bedste udenlandske film  i år.

Filmene vil blive præsenteret i flere byer i Ida-Viru amt - i Tartu Universitets Narva College og Narva børns kreativitetshus, TTU Virumaa College og Olieskifermuseet i Kohtla-Järve, Jõhvi Koncertsal og Sillamäe kulturcenter. Formålet med filmugen er at forevise de nordiske film på steder, hvor de ellers sjældent vises.

Nordisk Film uge er en opfølgning på 2013 Nordic Look ekspertseminaret om filmproduktion. Seminarets studietur til Ida-Viru amt vil nu blive videreført med filmkonference i Jõhvi og Nordisk filmuge. Filmugen vil også minde om, at denne region har en stærk historisk forbindelse til de nordiske lande.

Nordisk filmproduktion er meget varieret og filmugens udvalg byder primært på film fra de seneste år. Denne begivenhed vil give en mulighed for at få et nyt syn på de nordiske lande.

Nordisk Film uge er arrangeret i samarbejde med de nordiske ambassader, Ida-Viru amtsråd og Nordisk Ministerråds kontor i Estland.

Nordisk filmuges hjemmeside: http://www.concert.ee/nordic-filmweek
Facebook side: https://www.facebook.com/nfwidaviru

Nordic Film Week