Spring til indhold

Nordisk-baltiske Litteratur Forum drøftede Nordic Noir

14.05.2015  20:52
Tallinn Bogmesse åbnede for tredje gang med det nordisk-baltiske Litteratur Forum, som denne gang var dedikeret til de nordiske kriminalromaner, kaldet Nordic Noir.

Den 9. april 2015 åbnede Tallinn bogmesse for tredje gang med nordisk-baltisk Litteratur Forum, som i år omhandlede den mørkere side af nordisk litteratur med gæster fra Estland, Letland og de nordiske lande.

Gæstetalere inkluderede Kerstin Bergman (krimilitteratur ekspert, svensk Krimiakademis sekretær), Bo Tao Michaëlis (forfatter, litteraturkritiker og medlem af den danske Krimiakademi), Nils Sakss (forfatter, Letland) og Árni Þórarinsson (forfatter, Island).

Den estiske side var repræsenteret af forfattere Indrek Hargla og Mika Keränen, historiker Ott Sandrak og journalist Jan Martinson.

Under Tallinn Bogmesse åbnedes på nationalbiblioteket af det Svenske Institut en udstilling om svenske krimiforfattere og film baseret på nordiske krimi-bøger blev vist i biografen Artis.

Forumet blev arrangeret i samarbejde med den estiske Sammenslutning af forlag, Bibliotekar Associationen og Tallinn Bogmesse. Nordisk Ministerråds kontor havde et tæt samarbejde med de nordiske ambassader, det finske Institut i Estland og det estiske nationalbibliotek. Litteratur Forum blev støttet af Kulturministeriet.

Læs en længere oversigt på Nordisk Ministerråds hjemmeside (på engelsk) og se fotogallerier.

""
Interview med Bo Tao Michaëlis - KesKus, april 2015