Spring til indhold

Danske muligheder på det estiske fjernvarmemarked

23.01.2018  09:07
Frem til 2020 bliver der investeret 179 million euro i den estiske fjernvarme og varmesektor. Den Danske Ambassade i Estland afholder derfor den 1.-2. marts 2018 et site-visit og seminar for danske virksomheder i denne sektor.

Ambassaden vil sørge for, at du får mulighed for at komme ud og besøge estiske fjernvarmevæk. Samt en dag med seminar, hvor du vil kunne høre mere om de muligheder, som der er i Estland lige nu og præsentere dine løsninger for vigtige estiske beslutningstagere.

Eesti Energia plant
Eesti Energia

Der investeres bl.a. i renoveringer og udskiftning af gamle rør og kedler, alternative løsninger i de områder hvor fjernvarme ikke giver mening, samt renovering og energioptimering af ældre bygninger.

Mere konkret vil støtten blive fordelt på følgende måde:

Kedler
Der er afsat 43 millioner euro til at støtte indkøb af nye kedler. Et projekt kan modtage op til 50 % af omkostningerne i tilskud. Det forventes, at 86 MW kedler, fordelt mellem forskellige størrelser, skal udskiftes. De fleste kedler der skal udskiftes, kommer til at være små eller mellemstore. Størstedelen kommer dog til at være i størrelsesordenen op til 10 MW.

Rør
Der er afsat 27 millioner euro til renovering af gamle rør eller lægning af nye rør. Det forventes, at ca. 150 km gamle rør skal udskiftes. Dog kan det være, at rør med en stor diameter blot skal have skiftet isoleringen. Hvert projekt kan modtage op til 50 % i støtte.

Andre investeringer
- 7 millioner euro er afsat til investeringer i lokale varme-projekter i de områder, hvor fjernvarme ikke giver et mening.
- 102 millioner euro er afsat til at renovere ældre bygninger, for at minimere varmetabet.

Arrangementet:
Ved at deltage i arrangementet får du i løbet af de to dage:
- Besøg til Utilitas i Tallinn. Utilitas producerer energi til bl.a. lejligheder, der er knyttet til fjernvarmenetværket.
- Besøg til Eesti Energia der er verdens største producent af energi fra olieskifer.
- Introduktion til relevante estiske virksomheder og organisationer.
- Mulighed for at præsentere egne løsninger for relevante estiske virksomheder og organisationer.
- Networking og B2B møder.

Deltagergebyr:
Prisen for deltagelsen ligger fra 15.194 DKK afhængig af virksomhedens ønsker for et specialtilpasset program samt ønsker vedrørende møder med potentielle partnere og stake-holders. Omkostninger til transport, hotel og rejse er ikke inkluderet i prisen. Ambassaden i Tallinn vil gerne, være behjælpelig med hotelreservationer og flyafgange.

Hvis du er interesseret, venligst tag kontakt til:
Kristiina Ratman
Kommerciel rådgiver
E-mail: krirat@um.dk
Telefon +372 6306 208
Mobil +372 5340 0906Seneste nyt

    Se alle