Spring til indhold

Tallinn  Black Nights Film Festival vil fremvise en raekke danske film

13.11.2012  13:07
Tallinn Black Nights Filmfestival (PÖFF) 2012 vil igen fremvise en række danske film.

Festivalens hovedprogram (i Tallinn og Tartu den 16.-28.11 og andre byer den 29.11-2.12) præsenterer Thomas Vinterbergs nye film JAGTEN. Mads Mikkelsen vandt prisen for bedste skuespiller ved dette års filmfestival i Cannes for sin rolle i ”Jagten”, hvor han spiller en pædagog som anklages for pædofili. Filmen er nomineret ved European Film Awards, som uddeles i begyndelsen af december, i kategorierne for bedste film, instruktør, skuespiller, manuskript og redaktør.

Tobias Lindholm, medforfatter på "Jagten", viser sit første selvstændige instruktørarbejde, KAPRINGEN, som autentisk beskriver skibskokken Mikkels og fragtskibets besætnings prøvelser da de bliver kapret af somaliske pirater.
Katrine Wiedemann konkurrerer med sin anden film i spillefilmslængde, VICEVÆRTEN, i Tridens Herring konkurrence. I filmen spiller Lars Mikkelsen en vrissen vicevært, som finder en stum pige i en tom lejlighed.

Skagensmalernes fællesskab og farverne fra det 19. århundrede fremvises til biografgængerne af Oscar-vinderen Bille August ("Pelle Erobreren") i MARIE KRØYER, historien om konen til den danske kunstner Peder Severin Krøyer.

Nomineret for bedste filmmusik (Cyrille Aufort, Gabriel Yared) og produktionsdesign (Niels Sejer) i et historisk drama ved European Film Awards, vil EN KONGELIGE AFFÆRE fremvises i Pärnu, Valga og Paide.

Børne- og ungdoms filmfestivalen Just Film (15.-25.11) viser konkurrencen mellem entusiastiske fuglekiggere i den  FUGLEJAGTEN. Fire unge forsøger at finde sig selv i MAGI I LUFTEN, og teenage veninde-relationer er hovedtemaet i YOU AND ME FOREVER. Sidstnævntes førende skuespillerinde, Julie Andersen, var også med i instruktøren Kaspar Munks tidligere film "Hold om mig", som vandt ungdomsfilmprisen på Just Film i 2010. Filmen GINGER & ROSA, af den britiske instruktør Sally Potter, tager seerne med ind i to veninders liv i 1960'ernes London.

Hele familien bør være på vej i biografen i løbet af Just Film for at nyde tegnefilm i spillefilmslængde - en duel mellem MARCO MACACO og en kæmpe abe-formet robot og i NIKO – DE FLYVENDE BRØDRE følger man problemerne i rensdyr familien.

Danske kortfilm kan også findes i programmerne for Student og Short Film Festival Sleepwalkers (12-15,11), og animationsfilmfestival Animated Dreams (14.-18,11).

Find alle de danske film her, og find PÖFFs filmprogram og tidsplan her.

Nyd de danske film ved Black Nights!