Spring til indhold

Europa-dagen fejres i Tallinn med begivenheder for hele familien

23.05.2016  12:43
Lørdag den 7. maj 2016 fejredes Europadagen i Tallinn med en stor familie begivenhed på Vabaduse Square, pas spil orienteringsløb og åbne døre på de europæiske ambassader.
Den danske ambassade åbnede dørene for alle besøgende fra 11:00 til 15:00. I ambassadens konferencerum fremviste vi dele af den danske indsats med digitalisering af offentlige services herunder mobile apps og enheder.

Gæsterne havde mulighed for at prøve Vaavuds smartphone kompatible vindmåler Sleipnir. Derefter var det muligt at deltage i et lotteri med Sleipnir som pris. Ambassaden havde lavet en udstilling med oplysninger om appen BeMyEyes der hjælpe blinde, appen SkinScan der kan kontrollere modermærker og Cortrium der kan måle og trådløst overføre oplysninger om kropstemperatur, puls og andre vitale data til en samlet helbredsanalyse.

Vi introducerede UN Women Deliver konferencen i København, hvor alle kunne vise støtte via #IDeliver kampagnen. Der var online puslespil af danske vartegn og et rigtigt puslespil. Børn blev mødt af Friend Bear maskotten fra "Fri for Mobberi" kampagnen, der er blevet sendt herover fra Danmark.
Gammeldags danske isvafler kunne købes, samt lakrids produkter og blød karamel fra Manuela Maitsete Maagia.

Find ambassadens billeder fra dagen, på Facebook begivenheden her.
Generel Europadag info og fotogalleri kan findes her www.euroopapaev.ee.

Europe Day 2016