Spring til indhold

Kumu Dokumentar viser "Det gode liv"

17.04.2012  17:04
Onsdag, den 18. april 2012 klokken 18:00 viser Kumu Dokumentar den danske dokumentarfilm "Det gode liv".

"Det gode liv" (instruktør Eva Mulved / Danmark / 2011 / 86 min) er på dansk, engelsk og portugisisk med engelske og estiske undertekster. Gratis adgang.

20 euro til to uger. Det er, hvad de to kvinder, mor og datter, har at gøre godt med i Eva Mulvads sorte familieportræt fra den lille by Cascais på Portugals solkyst. Men sådan har det ikke altid været. For den danske familie var engang velhavende og overleverede en formue gennem generationer - en formue, der nu er brugt op. Den voksne datter Anne Mette er vokset op i den tro, at pengene gror på træerne, og at hun bare kan gå i banken, når hun løber tør. Men pludselig løber også bankkontoen tør, og hun må for første gang i sit lange liv overkomme det største tabu - at finde sig et job. Fortidens gyldne tider er ovre, og tilbage står slægtens to sidste aristokrater med en virkelighedssans, der er ligeså indskrumpet som deres pengepung.

Læs mere (på engelsk).

Kumu Dokumentar på Kumu Kunstmuseum viser filmen i samarbejde med Den Danske Ambassade i Tallinn, med støtte fra Det Danske Filminstitut.