Spring til indhold

Til konference om "Fri for Mobberi" samles erfaringerne fra Estland og Danmark

13.05.2016  16:27
NGOen Estonian Union for Child Welfare organiserede den 14. april 2016 i Tallinn en international konference "Mobningsfrit liv, starter med os!" om projektet "Mobbe-fri børnehave og skole".

Konferencen samlede partnere, udenlandske talere og praktikere, der delte deres erfaringer og visioner for fremtiden i forhold til den proaktive metode mod mobning "Fri for Mobberi". Konferencens deltagere blev budt velkommen af den danske ambassadør Søren Kelstrup, blandt andre.

Danske erfaringer med "Fri for Mobberi" blev delt af metodens frontrunner Lars Stilling Netteberg (Red Barnet Danmark) og Christina Stær Mygind (Mary Fonden). Aarhus Universitets socialpsykologiske professor Dorte Marie Søndergaard introducerede studiet af mobning og dens komplekse sociale mekanismer.

"Fri for Mobberi" er blevet brugt i Estland siden 2010 på initiativ af NGOen Child Welfare og deres projekt program "Mobbe-fri børnehave og skole". Metoden er inspireret fra anti-mobning programmet "Fri for Mobberi", der er blevet anvendt i børnehaver og grundskoler i Danmark siden 2007, med fokus på forebyggelse af mobning blandt børn i alderen 3-10. Programmet forvaltes af Red Barnet Danmark i samarbejde med Mary Fonden under protektion af den Danske Kronprinsesse Mary. I april 2014 under hendes besøg i Tallinn besøgte Kronprinsesse Mary også Suitsupääsupesa børnehave og det Tyske Gymnasium i Kadriorg, der har gennemført programmet.

Konferencens livestream i Postimees kan ses her.
Konferencens fotos er tilgængelige her.
En særnummer af tidsskriftet Märka Last! blev offentliggjort for konferencen - se her.
Konferences præsentationer kan findes her.

Soren_Kelstrup_Konv_Kiusamisvaba elutee
(Foto: Danmarks ambassade)