Spring til indhold

Åbning af Jan Grarups fotoudstilling "Caught between war and famine" med oplæg fra kunstneren

12.01.2015  16:28
Den 10. Januar 2015 åbnede fotoudstillingen 'Caught between war and famine', hvor den anerkendte danske fotograf Jan Grarup fremviste hans tankevækkende portræt af de vedvarende ekstreme levevilkår i Somalia.

Udstillingen åbnede lørdag d. 10. januar kl. 16.00 i foyeren ved Vaba Lava. Til stede var Jan Grarup, som efter åbningen holdt et oplæg i Of Different Rooms Club (Telliskivi 60a, 4. sal).

Jan Grarup (f. 1968) har de seneste 25 år fotograferet mange af nyere tids største menneskerettigheds- og konfliktsituationer rundt om i verden. Grarups arbejde afspejler hans tro på fotojournalistikkens rolle som instrument til at anspore forandring og på nødvendigheden af at fortælle historier om de mennesker, der ikke er i stand til at fortælle deres egen.

Grarups fotos har modtaget en række international prise, herunder flere ”World Press Photo”-priser. Han er af flere omgange udnævnt til Årets Danske Pressefotograf. Grarup har arbejdet for Politiken i en årrække og siden 2011 har han dækket Afrika og Mellemøsten for New York Times. I årenes løb har han dækket begivenhederne i Kashmir, Sierra Leone, Tjetjenien, Rwanda, Kosovo, Israel, Irak, Iran, Sudan, Haiti og mange andre steder.

Udstillingen er åben hver dag kl. 12-21 frem til d. 31. januar 2015 i foyeren ved Vaba Lava (Telliskivi Creative City, Telliskivi 60a / C-bygningen, Tallinn).

Kurator for udstillingen er Det Danske Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen. Udstillingen er organiseret af Det Danske Kulturinstitut i Riga i samarbejde Den danske ambassade i Estland.
Event på Facebook.

""
Jan Grarup at the exhibition opening

""
Jan Grarup and Ambassador Søren Kelstrup

""
Jan Grarup at the artist talk