Spring til indhold

Nærmarked i vækst: handelsminister Pia Olsen Dyhr rejser til Estland

14.05.2013  15:20
Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr rejser tirsdag den 14. maj til Tallinn på et to-dages besøg for at fremme det kommercielle samarbejde mellem Danmark og Estland.

Det estiske marked er i vækst og rummer potentiale for dansk erhvervsliv. I 2011 øgede Danmark vareeksporten til Estland med ca. 10 pct. og i 2012 steg den med næsten 25 pct.

Besøgets fokus i Tallinn er eksportfremme, grønne løsninger og søfart. Disse emner vil være på dagsordenen, når Pia Olsen Dyhr mødes med den estiske udenrigsminister Urmas Paet og økonomiminister Juhan Parts.

Pia Olsen Dyhr udtaler: ”I en situation, hvor vi forventer lave vækstrater i de øvrige europæiske lande, at det virkelig interessant, at Estland og de baltiske lande generelt skiller sig ud og tilbyder vækst på et nærmarked. Da vi samtidig har tætte og gode relationer til esterne, hvis markeder ikke adskiller sig væsentligt fra vores, ja så vil det være oplagt og relativt problemfrit for danske eksportører – og særlig de små og mellemstore – at se nærmere på det estiske marked.”

Under besøget er Pia Olsen Dyhr hovedtaler ved konferencen ”Nordic Open”, hvor SMV’ere fra Estland og de nordiske lande deltager. Ministeren vil også deltage i åbningen af Neitsitorn i Tallinns gamle bydel, hvor Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond sammen med A.P. Møller Mærsk Fonden har bidraget til, at der nu kan igangsættes en restaurering af Danske Konges Have.