Spring til indhold

Den Danske Ambassades velgørenheds-cykeltur førte til Viru Folk

13.08.2015  17:38
Cykelturen, arrangeret af Den Danske Ambassade og City Bike, til Viru Folk festivallen (7.-9. august 2015) i Käsmu havde til formål at indsamle penge til støtte for Estonian cancer Society’s Jacob fond.

Danmarks ambassadør i Estland, Søren Kelstrup, som også deltog i velgørenheds-cykelturen, fortalte at velgørenheds-cykelture er meget populære i Danmark. ”Danske virksomheder er interesseret i at donere til fordel for en sund indsats, hvilket cykling er. I lyset af dette års tema til Viru Folk ville vi gerne kombinere cykling, som er meget karakteristisk for Danmark, med velgørenhed og dermed cykle til Käsmu, hvor Viru Folk festivalsprogrammet kunne nydes”, forklarede han.

Fredag d. 7. august kl. 9 begyndte cykelturen fra Den Danske Ambassade, hvor enkelte ryttere hægtede sig på i Jägala. Destinationen var Käsmu captains village, hvor Viru Folk festivallen med dansk kultur som tema, begyndte samme aften.
I løbet af festivallen var der også andre cykelture, hvilket blandt andet omfattede guidede morgen cykelture samt ringridning – tilsvarende middelalder turneringer, hvor en ring skulle fanges med en lanse, men hesten var på festivallen udskiftet med en cykel. Deltagelse i disse cykelaktiviteter hjalp med at støtte børn med kræft igennem Estonian Cancer Society – for hver deltager, blev der tildelt donationer fra Jacob fund af Danske Bank, Novo Nordisk, Lundbeck, DSV og LEGO – i alt blev 3064 euro indsamlet.

Da dette års Viru Folk var dedikeret til dansk kultur, spillede fem danske bands også på festivallen – folke metalbandet Svartsot, det romantiske folkeelektroniske band Sorten Muld, Phønix med deres unikke lyd, det elektroniske band Asynje og Tradish med deres blanding af irsk folkemusik. Derudover spillede adskillige lokale bands også på festivallen.

Käsmu søfartmuseet var hjertet for børneprogrammet og inviterede til eventyr løsning, hvor Hans Christian Andersens eventyr inspirerede til tegninger og håndværk. Museet havde også et rum fuld af LEGO til fri afbenyttelse.

Tæt på museet opfordrede HC Tallinn festivalgængere til at afprøve deres styrke og præcision i den danske nationalsport, håndbold. Herudover var det også muligt at spille det gamle Vikinge spil Kubb.

I gennem hele festivallen viste Käsmu Film and Photo Programme (KÄFF) adskillige danske film. Blandt andet dokumentarerne ”The Ghost of Piramida”, som fortæller historien om den gamle by Piramida på Svalbard, “The Expedition to the End of the World” som tog seerne med på en skonnert tur til Grønlands nordøstlige farvande samt “the human Space” som diskuterede udviklingen af de menneskevenlige byer med arkitekten Jan Gehl. Fiktionsfilmen i programmet ”Marie Krøyer” omhandlede de kendte Skagen kunstneres liv.

Søfartmuseet havde også en vikinge by og Ain Mäesalu afholdte en forelæsning om historiske danskere og deres tilhørsforhold til Estland. Derudover var en dansk pølsevogn tilstede på festivallen, hvor danske hotdogs og danske øl yderligere kunne nydes.

Det var 8. år i træk at Viru Folk festivallen fandt sted. Sidste år var temaet den nordiske Sami kultur og året forinden svensk kultur.

Sorten Muld_Viru Folk 2015
Sorten Muld

Se mere fotos - 7. august, 8. august, 9. august, velgørenheds-cykeltur.Seneste nyt

    Se alle