Spring til indhold

Estisk radio show fortæller historier fra Danmark

19.12.2012  14:56
Kukus radio show "Reisirada" tog lyttere med til flere lyd-rejser rundt i København.

Estiske Kukus radioprogram "Reisirada" ("Rejsevej") introducerede lyttere for København, den danske kultur og de danske traditioner under sine fire shows sendt i løbet af efteråret 2012.

I den første udsendelse gik turen til København, hvor man fulgte i H. C. Andersens fodspor og besøgte Assistens Kirkegård, som er det sidste hvilested for mange danske kulturelle personligheder og forskere, samt man blev introduceret til den bredere Danmarkshistorie, Christiania og dens særlige cykler.

Den anden udsendelse fulgte vagtskiftet på Amalienborg og introducerede Ibsens Hotel, som arbejder tæt sammen med det omgivende samfund på Nørrebro i København, samt det er et hotel som på mange måder forsøger at reducere sit kulstoffodspor.

Det tredje show drøftede de danske madtraditioner og navnlig de typiske sandwich (smørrebrød). Showet talte med Adam Aamann om sin sandwich restaurant Aamanns, samt talte med repræsentanter fra velkendte danske designselskaber Louis Poulsen og Muuto.

Den fjerde episode tog en spadseretur i den legendariske forlystelsespark Tivoli og besøgte Dansk Design Center. Den tidligere danske ambassadør i Estland Uffe A. Balslev delte sine indtryk af Estland og Danmark.

Lyt til showsne: Reisirada 07.10.2012
                          Reisirada 14.10.2012
                          Reisirada 18.11.2012
                          Reisirada 16.12.2012

Forfatteren af programmet er Thea Karin.
Udsendelserne blev lavet i samarbejde med Danske Bank og med velvillig assistance fra VisitDenmark.