Spring til indhold

Mangfoldighedsseminar havde et foredrag med dansk ekspert

12.12.2016  16:55
Dansk mangfoldighedsekspert Lotte Holck gav en præsentation på et seminar arrangeret af det estiske center for menneskerettigheder den 6. december 2016, hvor ni nye organisationer underskrev det estiske mangfoldighedscharter.

Deltagerne på seminaret blev budt velkommen af den estiske minister for sundhed og beskæftigelse Jevgeni Ossinovski, den danske ambassadør Søren Kelstrup, Swedbank Eestis personalechef Ülle Matt og direktør for det estiske center for menneskerettigheder Kari Käsper.

Seminaret fortsatte med præsentationen om mangfoldighedsledelse ved dansk mangfoldighedsekspert Lotte Holck, forsker fra Handelshøjskolen i København om organisatorisk adfærd afdeling og ISS Danmark mangfoldighedsrådgiver. Hun gav et overblik over ISS Danmark tilgang til mangfoldighed og fokuserede på temaer, som forholdet mellem innovation og mangfoldighed, hvad gør dynamikken ved grupper i gruppetilhørsforhold, mangfoldigheden af grupper og arbejdstagernes identitet. I præsentationen nævnte Lotte Holck, at mangfoldighedsledelse bør holdes adskilt fra CSR, og vi skal tale mere om fordelene ved en fornuftig mangfoldighedsledelse. "Meget ofte taler vi i virksomheder om, at sikre mangfoldighed som en moralsk debat der bistår marginaliserede. Desværre ses mangfoldighedsledelse, som en kommercielt anvendelig aktivitet" siger Holck.

Efter foredraget underskrev ni nye virksomheder og organisationer det estiske mangfoldigheds charter. Med dette har charter 79 virksomheder, offentlige institutioner og civilsamfundsorganisationer nu tiltrådt.
Mangfoldighedscharteret har til formål, at fremme virksomheder og institutioners ledelseskultur og personalepolitikker, og dermed sikrer brugen af potentialet i alle medarbejdere og deres ligebehandling, og gør opmærksom på at styre mangfoldighed.

Læs et interview med Lotte Holck på Postimees hjemmeside her (på estisk) or et interview på den estiske center for menneskerettigheder hjemmeside her (på estisk).


''
Jevgeni Ossinovski (Foto: Aron Urb)

''
Søren Kelstrup (Foto: Aron Urb)

''
Ülle Matt (Foto: Aron Urb) 

''
Kari Käsper (Foto: Aron Urb)

''
Lotte Holck (Foto: Aron Urb)Seneste nyt

    Se alle