Spring til indhold

Den danske ambassade uddelte en pris til estisk innovationskonkurrence

14.12.2015  14:25
Torsdag d. 10. december 2015 blev vinderne af den nationale estiske innovationskonkurrence for elever hyldet i Mektory i Tallinn med priser fra bl.a. den danske ambassade.
Konkurrencen, som blev organiseret af Estonian Research Council, har til formål at udvikle unge menneskers kreativitet og innovative tankegang, samt guide eleverne til at anerkende problemerne omkring dem og at søge løsninger til disse. Konkurrencen var inddelt i tre niveauer: fra 1. til 4. klasse, herfra forventedes fantasifulde idéer, fra 5. til 9. klasse, her regnede man med tekniske løsninger, mens 10. til 12. klasse skulle levere realistisk opnåelige idéer. I alt deltog 844 unge opfindere med 755 opfindelser i dette års konkurrence. Pæsident Toomas Hendrik Ilves uddelte personligt  de nationale priser til vinderne i de tre aldersgrupper.

Den danske ambassade uddelte sin pris til Henri Prillop (2. klasse) for hans idé om en swimmingpool med et hæve-sænke gulv, så mindre børn ville føle sig trygge, når de skulle svømme i en dybere pool. Inden prisoverrækkelsen engagerede ambassadør Søren Kelstrup hele publikum i en innovativ udfordring med LEGO klodser.

Mere information (på estisk) om den nationale estiske innovationskonkurrence for elever og dette års vindere kan findes på hjemmesiden for Estonian Research Council, hvor der også er billeder fra arrangementet fra Research Council's Facebook-side.


""
Ambassadør Søren Kelstrup og Henri Prillop

""
Henri Prillop viser sine opfindelser 

""
Publikum løser LEGO innovations opgave

Estonian Research Council laver aktiviteter, der hjælper med at generere interesse blandt unge inden for områder som videnskab, teknologi, matematik og anlæg. Nationale konkurrencer for skoleelever er blevet organiseret siden 2008. Hvert år udvælges de bedste idéer til en collageudstilling, som sendes rundt på skoler i hele landet.


Seneste nyt

    Se alle