Spring til indhold

Vejle Kommunes erfaringer blev delt på migrationskonference

19.04.2016  17:44
På migrationskonferencen "Immigration to the Nordic-Baltic Region: New Trends and Integration Challenges " i Kumu Kunstmuseum i Tallinn den 31. marts og 1. april 2016 eksperter fra nordiske og baltiske lande indførte deres regionens erfaringer i at modtage indvandrerne, deres integration i arbejdsmarkedet, arrangere sprogundervisning og finde bolig.

Eksperter delte deres erfaringer med håndtering af migrationsbølgen, vedrørende alt fra dokumentationsproces, housing, finde et arbejde til at hjælpe forældreløse krigsflygtninge. Præsentationerne var baseret på de nyeste analyser af migration og integration fra statslige institutioner og forskning. Erfaringerne er baseret på eksempler fra Europa, de nordiske og baltiske lande; samt erfaringerne fra offentlige og frivillige organisationer på hvordan man kan overvinde udfordringer i forbindelse med integration.

Formanden for Vejle kommunes arbejdsmarkedsudvalg Christoffer Melson indførte en integrationsplan udviklet af den lokale regering, hvorefter indvandrere i den erhvervsaktive alder aktivt hjælpes til at finde et oplæringsjob i virksomhederne så hurtigt som muligt. Således møder de lokale folk, oplever den danske kultur og lærer sproget praksis.

Find oversigt, præsentationer, artikler og fotos fra konferencen om Nordisk Ministerråds hjemmeside http://www.norden.ee/en/regional-cooperation/population-development.

Christoffer Melson _ migration conf 2016_v