Spring til indhold

President Ilves besøger Danmark

05.11.2015  13:16
Estlands præsident Toomas Hendrik Ilves vil være på officielt besøg i Danmark den 5.-6. november 2015.

Formålet med besøget er, at bekræfte og styrke det nære samarbejde mellem Estland og Danmark som tætte allierede i EU og NATO, samt øge de økonomiske og politiske samspil mellem de to lande.

Præsident Ilves skal til audiens hos Dronning Margrethe II af Danmark. Derudover skal han mødes med statsminister Lars Løkke Rasmussen, hvor det bilaterale og regionale samarbejde vil blive drøftet, ligesom at emner indenfor migration og krisesituationen i flygtningenes oprindelseslande, samt estisk-dansk og transatlantisk sikkerhedssamarbejde, herunder cybersikkerhed, vil blive diskuteret.  

Præsident Ilves skal også mødes med formanden for det danske Folketing, Pia Kjærsgaard, og lægge en krans for danske soldater faldet på internationale missioner ved mindesmærket på Kastellet i København.

Ilves og den tidligere danske udenrigsminister, Uffe Ellemann-Jensen, deltager i den sikkerhedspolitiske debat "Stability in the Baltic Sea Region – Reality, Illusion or New Frontiers?" arrangeret af Københavns Universitet og Udenrigspolitisk Selskab.

Præsident Ilves vil blive ledsaget af en estisk forretningsdelegation. Han skal mødes med erhvervsledere  i København, og deltage i et ’IT-tema’ rundbordsmøde arrangeret af Dansk Industri. Derudover skal Præsident Ilves mødes med det estiske samfund i Danmark og Sydsverige.
Præsidentens delegation omfatter forsvarsminister Hannes Hanso samt parlamentsmedlemmerne Yoko Alender og Henn Põlluaas.Seneste nyt

    Se alle