Spring til indhold

Peter Madsens tegneserieudstilling abner i det Estiske Nationalbibliotek

17.03.2016  18:49
Udstillingen "Valhalla ‒ de gamle guder er tilbage" af den danske kunstner Peter Madsens originale tegneserie tegninger, vil blive åbnet den 17. marts 2016 i udstillingshallen på 6. sal på det Estiske Nationalbibliotek.

Peter Madsens tegneserier serien "Valhalla" genopliver historier om de gamle skandinaviske guder fra den nordiske mytologi, der blev nedskrevet for 800 år siden i de islandske Edda sagaer. Udstillingen er en sjælden mulighed for at se forside design og et udvalg af originale tegninger fra syv bøger.

"Peter Madsens Valhalla udstilling er en vidunderlig indtræden i verden af nordisk mytologi. Gennem de to børns nysgerrige øjne, får vi et præcist og ofte meget bevægende indblik i mytologien. En verden af historier er åbnet for alle, der besøger udstillingen på nationalbiblioteket. Det er kunst og historiefortælling på sit bedste," beskriver Simon Drewsen Holmberg, der er leder af det danske Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen, der bragte udstillingen til Tallinn.

Peter Madsen (1958) er kunstner, illustrator, forfatter, filmskaber og foredragsholder. Han fik sine første tegneserier offentliggjort, da han var 15. Madsens tegneserie "Valhalla" (1979‒2009) er blevet offentliggjort på 11 sprog. Han har også instrueret den animerede film af samme navn, som i 1987 vandt publikumsprisen ved Cannes Film Festival i kategorien for børnefilm.

Den animerede film "Valhalla" kan ses under udstillingen på National Library. Tjek planen for begivenheder i forbindelse med udstillingen her. Tilmelding: tllambvalhal@um.dk

Desuden finder en tegneserie konkurrence for skoleelever sted, der løber frem til 1. april. Vinderne vil få mulighed for at få deres værker udstillet fra den 4. til 14. April på Nationalbiblioteket.

Udstillingen er arrangeret af Det Danske Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen i samarbejde med den danske ambassade i Tallinn og det Estiske nationalbibliotek. Udstillingen er transporteret af DSV.

Udstillingen er åben indtil den 14. april i hverdage mellem 10:00‒20:00, lørdage mellem 12:00‒19:00.

Plakat_Valhalla näitus