Spring til indhold

Kontoret for Det Danske Kulturinstitut i Tallinn lukker

23.12.2013  17:48
Det Danske Kulturinstituts kontor i Tallinn lukker per 1. januar 2014. Aktiviteterne i de baltiske lande vil fremover blive forvaltet af afdelingen i Riga, Letland.

Det Danske Kulturinstituts kontor i Tallinn blev åbnet den 1. november 1990, og Silvi Teesalu blev udnævnt som direktør. Instituttets aktiviteter og estisk-danske relationer afspejles i bogen "Fragmenter af dansk-estiske forbindelse" ("Kilde Taani suhetest Eestiga", 2010, udarbejdet af Silvi Teesalu). Som tak for at forvalte kontoret i Tallinn blev Silvi Teesalu tildelt Dannebrogordenen (Ridder af Dannebrogordenen) i november 2013.

Det Danske Kulturinstitut i de baltiske lande åbnede først i Riga i juni 1990 med Rikke Helms som direktør. Kontoret i Riga var den første vestlige kulturinstitution i de baltiske lande, som fortsat var besat af Sovjetunionen, og instituttet var den logiske fortsættelse af Danmarks aktive støtte i kampen om de baltiske landes selvstændighed. En stor rolle i denne havde den daværende danske udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen. Kulturinstituttets afdeling i Litauen blev åbnet i 1991 med Audra Sabaliuskiene som leder.

Fra 2014 vil Det Danske Kulturinstituts aktiviteter i de baltiske lande administreres fra afdelingen i Riga, ledet af Simon Drewsen Holmberg. Afdelingerne i Estland og Litauen lukkes således.

Danske Kulturinstitut hjemmeside adresse i Baltikum er www.danishculturebaltics.org.

Silvi Teesalu og Anneli Pärlin fra kontoret i Tallinn vil være aktive gennem det Estisk-Dansk Selskab. Se www.estiskdanskselskab.ee.


Det Danske Kulturinstitut (DKI, fik sit navn i 1989) blev grundlagt på privat initiativ i 1940 under navnet ”Det Danske Selskab”. Gennem årene har opgaven været at introducere Danmark i udlandet og at udvikle en bred vifte af internationale forbindelser.

Det Danske Kulturinstitut er en uafhængig og upartisk institution, der drives af repræsentantskabet af 50 medlemmer. Rådet vælger bestyrelsen (9 medlemmer), som vælger lederskabet. Det danske Kulturministerium, Udenrigsministeriet og Undervisningsministeriet udpeger deres repræsentanter som observatører til bestyrelsen DKI. Instituttets hovedkontor ligger i København. Se mere: www.dankultur.dk