Spring til indhold

Tegneserieudstilling "Valhalla - de gamle guder er tilbage"

Titel
Tegneserieudstilling "Valhalla - de gamle guder er tilbage"
Kategori
Kultur
Sted
Estiske Nationalbibliotek, sjette sal (Tõnismägi 2, Tallinn)
Startdato
17.03.2016
Slutdato
16.04.2016
Marked
Estland
Sektor
Alle sektorer

Peter Madsens tegneserieudstilling ”VALHALLA - de gamle guder er tilbage” er tilgængelig i udstillingshallen på sjette sal på det Estiske Nationalbibliotek fra 17. marts til 16. april 2016.


VALHALLA - de gamle guder er tilbage

Et tordenvejr nærmer idet Thor, torden guden, og hans frænde Loke ankommer til gården, hvor søskendeparret Tjalfe og Røskva bor. På grund af Lokes forræderiske handlinger, bringer Thor dem sammen til gudernes land, Asgård. Her er Tjalfe og Røskva involveret i en eventyrlig historie, der kulminerer i at den frygtede Fenris ulv slipper ud, og den trussel ulven udgør for fred i Asgård!

Således starter historien om ”Ulven er løs” - den første tegneserie i Peter Madsens Valhalla-serie om de gamle nordiske guder og deres bedrifter. Dette er blot én af mange historier der udforsker nordisk mytologi fra den oprindelige gamle islandske Eddas, skrevet for næsten 800 år siden. Peter Madsen bringer historierne til live gennem smukke og dramatiske malerier og tegninger og introducerer dem til en ny generation af ungdommelige sjæle.

Udstillingen er et udvalg af forsider og originale tegninger fra de syv forskellige tegneserie albums ekspanderende over en periode på 30 år. Dette giver tilskueren en chance for at se kunst og historier udvikler sig. Malerierne og tegningerne er valgt og arrangeret af kunstneren.

Peter Madsen er tegner, kunstner, illustrator, forfatter, filmskaber og foredragsholder. Han blev født den 12. maj, 1958 i Århus. Peter Madsen havde sine første striber offentliggjort i en alder af femten, og derefter valgte han at studere medicin. I årene 1980-84 var dette hans hovedbeskæftigelse, indtil han opgav sine studier for at kunne koncentrere sig om at instruere den animerede spillefilm Valhalla, der vandt Cannes Film Festival Publikumspræmie for Bedste Film for Børn og Unge. Men han er nok mest kendt for serien af Valhalla tegneserie albums udgivet i elleve forskellige sprog. Bind 1 har hidtil solgt mere end 100.000 eksemplarer alene i Danmark.
www.petermadsen.info

Tilmeld dig udstillingens begivenheder:

19. marts kl 15 Kristel Pallasmas forelæsning om skandinavisk mytologi (på estisk)

24. marts kl 17 Screening af tegnefilmen "Valhalla" (på dansk med engelske undertekster og estisk oversættelse)

31. marts 17 Screening af tegnefilmen "Valhalla" (på dansk med engelske undertekster og estisk oversættelse)

7. april kl 17 Tegneserie workshop med Joonas Sildre (på estisk)

Arrangementerne er gratis og finder sted i udstillingshallen på sjette sal på det Estiske Nationalbibliotek.
Tilmelding sker til tllambvalhal@um.dk, skriv dato og navn på begivenheden i emnelinjen.

Derudover vil der fra 3. marts til 1. april blive afholdt en tegneserie konkurrence for elever fra 4. til 12. klasse.

Find yderligere info om udstillingen på Facebook.

Udstillingen er arrangeret af Det Danske Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen i samarbejde med den danske ambassade i Tallinn og Estisk Nationalbibliotek. Udstillingen er transporteret af DSV.

Peter Madsens Valhalla