Spring til indhold

Ambassadørens velkomst

Velkommen til hjemmesiden for den danske ambassade i Estland.

Ambassaden ligger på Wismari 5 i det centrale Tallinn med udsigt til den smukke Hirve Park, det estiske parlament, Pikk Hermann-tårnet og Alexander Nevski-kirken. Det er en glimrende placering for at yde vores tjenester og for vores stræben efter at placere Danmark og danskere centralt og aktuelt i Estland. Vi opfordrer danskere og danske virksomheder til at gøre god brug af ambassadens faciliteter.

Ambassadens vigtigste opgave er løbende at styrke de politiske og økonomiske forbindelser mellem Danmark og Estland. De to landes særlige historiske forbindelser, sammen med den kulturelle og geografiske samhørighed samt vores fælles medlemskab af en række vigtige internationale organisationer som EU og NATO, giver os et enestående udgangspunkt for samarbejde mellem vore to folk og lande.

Ambassadens handelsafdeling indgår i et regionalt samarbejde under Eksportrådet i det danske Udenrigsministerium sammen med de danske ambassader i Finland, Letland og Litauen. Opgaven er her at hjælpe danske virksomheder ind på det estiske og det finsk-baltiske marked med eksport, outsourcing, investeringer mv., og jeg opfordrer dansk erhvervsliv til også at interessere sig for det vigtige, nære og potentielt endnu større estiske marked.
På ambassaden i Tallinn kan vi bl.a. hjælpe danske virksomheder med at åbne døre, med politisk-makroøkonomiske analyser og risikovurderinger, branding kampagner og myndighedshåndtering i bred forstand. Ambassadens faciliteter, herunder ambassadørens residens, står til rådighed for danske virksomheder til brug for større og mindre branding, lobbying og netværksindsatser m.v. Man kan få mere at vide herom under menupunktet eksportrådgivning eller ved at ringe til os.

Ambassaden virker også for at øge opmærksomheden i Estland om Danmark, dansk kultur og samfund. Vi støtter forskellige kulturelle udvekslinger, projekter og aktiviteter som filmfestivaler, kunstudstillinger, koncerter, teaterforestillinger m.m. I denne indsats arbejder vi tæt sammen med blandt andre Det Danske Kulturinstitut i Estland, Lettland og Litauen.

En tilsvarende vigtig opgave for ambassaden er at hjælpe danske borgere i Estland, hvis uheldet er ude. Vores konsularafdeling yder hurtig og effektiv hjælp til danskere i nød. Hvis man ringer til ambassaden uden for normal åbningstid, vil man blive henvist til et døgnbemandet vagtcenter i Udenrigsministeriet i København, som vil forsøge at bistå.

Med venlig hilsen, 

Søren Kelstrup 
Ambassadør

Ambassadør Søren Kelstrup

Soren_Kelstrup